10 sexy bøker

Disse erotiske bøkene er virkelig å anbefale som sengelektyre.

Fanny Hill: Memoirs of a woman of pleasure av John Cleland

Fanny Hill ble utgitt midt på 1700-tallet etter at John Cleland hadde skrevet den mens han satt i gjeldsfengsel.

Fanny Hill er skrevet som brev fra Fanny til en ukjent kvinne hvor Fanny rettferdiggjør livsvalgene sine. Foreldrene hennes dør når hun er 15, og hun flytter da til London hvor hun livnærer seg som prostituert og har sex med både kvinner og menn. Underveis forelsker hun seg i Charles.

Catherine Ms seksuelle liv av Catherine Millet

Dette var en svært kontroversiell bok da den kom – og er det for så vidt fortsatt. For her har forfatteren, som visstnok har basert handlingen på hendelser hun selv har opplevd, skrevet det som omtales som den mest skamløse erotiske romanen noen gang forfattet av en kvinne.

Historiens Catherine M deltar i orgier og gang-bangs runde baut – og det helt uten sentimentalitet rundt kvinners seksualitet.

Damage av Josephine Hart

En eldre politiker innleder et forhold til sin sønns forlovede. Og hun, Anna, har ingenting imot å reise Europa rundt for å ha sex med sin kommende svigerfar. Etter hvert kjøper svigerfaren en leilighet i London som han og Anna kan møtes i, og her oppdager bedradde Martyn dem – og tragedien inntreffer.

Venusdeltaet av Anaïs Nin

Anaïs Nin er dronningen av erotisk litteratur, og Venusdeltaet (og oppfølgeren Ut av redet) fikk raskt kultstatus etter utgivelsen sent på 70-tallet. Her tar hun for seg forskjellige seksuelle temaer som sexleketøy, misbruk, incest, homoseksualitet, prostitusjon, utroskap og pedofili. Allikevel karakteriseres novellene av mange som poetiske.

Venusdeltaet og Ut av redet ble opprinnelig skrevet på 40-tallet på oppdrag fra en ukjent boksamler.

Brass av Helen Walsh

19 år gamle biseksuelle Millie er smart, spinkel, beundret av menn, glad i Ecstasy – og moralsk fortapt. Hun blir mer og mer desillusjonert, og rømmer inn i det mørkeste mørket i Liverpool. Den rå sexen hun har gjør at du som leser noen ganger lurer på om du har mage til å lese videre. Men dette er også en historie om vennskap, oppvekst og svik, og selv etter å ha fulgt Millie på hennes brutale ferd, sitter vi igjen med en poetisk varme for henne.

Lady Chatterley’s lover av D. H. Lawrence

Constance Chatterley er gift med overklassemannen Clifford Chatterley som er blitt lam og impotent. Og Constances seksuelle frustrasjon førere henne rett i armene på skogvokteren Oliver.

Lady Chatterley’s lover ble utgitt i Italia i 1928, omskrevet tre ganger, og så utgitt usensurert i Storbritannia i 1960 – da D. H. Lawrence hadde vært død i 30 år.

Historien om O av Pauline Réage

En kvinne, O, blir av elskeren sin René ført til Roissy slott hvor hun skal fungere som sexslave for en hemmelig brorskap. Etter hvert vil René at O skal lære seg å adlyde en hun ikke elsker og som ikke elsker henne, så han gir O til Sir Stephen som er en mer dominerende sexslavedriver.

Boken er skrevet av Anne Desclos under pseudonymet Pauline Réage.

Opus pistorum av Henry Miller

Anerkjente Henry Miller fikk i 1941 i oppdrag av en bokselger å skrive en erotisk roman for 1 dollar pr. side. Resultatet ble Opus pistorum – eller Under the roofs of Paris som den senere ble kalt.

Og det er mulig oppdraget førte til at Miller følte seg mer fristilt som forfatter, for Opus pistorum har like mye å stille opp med som for eksempel de erotiske verkene til Marquis De Sade, for i Opus pistorum er ingenting for drøyt, og ingen er uskyldige. På disse boksidene er omtrent enhver seksuell handling du kan tenke deg beskrevet, men Opus pistorum blir allikevel av mange karakterisert som Henry Millers mest vittige verk.

Peyton Place av Grace Metalious

Det er solgt ca. 35 millioner kopier av Peyton Place; en bok om småbylivets hemmeligheter og skinnhellighet. Suksessboken frambrakte også en Oscar-nominert film og tv-historiens første såpeserie vist i beste sendetid.

Peyton Place følger tre kvinner; ensomme Constance, datteren hennes Allison, og deres ansatte Selena, og historien omhandler både incest, abort, utroskap og mord.

Stephen Kings Dolores Claiborne kan se ut til å være en hyllest til Peyton Place da han her har lånt navn og hendelser fra romanen.Artikkelen inspirert av https://lovebuddy.no/vibrator/

Posted in Artikler.