Aschehougs Hagefest

– Hagefesten til Aschehoug er ganske sikkert den største, beste, fineste og mest glamorøse av forlagenes bokfester rett før bøkene slippes om høsten.

Aschehougprisen deles alltid ut i forbindelse med den tradisjonelle hagefesten. Prisen består av en statuett og et beløp på 100 000 kroner (2007). Statuetten er en miniatyrkopi av Ørnulf Basts flotte skulptur «Evig liv», originalen står utenfor forlagslokalene på Sehesteds plass.

– Festen er en stor  kulturbegivenhet der forfattere, TV-kjendiser, journalister, politikere, musikere, skuespillere og næringslivstopper samles. Aschehoug er kjent for sine ville festlige hagefester, og flere kjendiser har tidligere beskrevet det hele med at «man er ingenting før man er invitert dit».

– Å bli bedt på festen betyr at man er helt inne i det gode selskap. Ikke alle blir bedt og noen blir ganske sure for det. og dette er temperamentsfulle folk. Når man samler over 1000 mennesker på en hageplett, er det nesten litt tamt og kjedelig hvis det ikke blir noe dramatikk.

– Kjente forfattere som Unni Lindell blir alltid bedt. og bøkene til alle deltagerne kan du kjøpe på nettet, men sammenlign prisene på nett før du kjøper, og det er alltid smart å lete etter rabattkoder eller kuponger slik at du ikke trenger å betale de veiledende prisene som forlagene setter på bøkene sine. Vi vet at forlagene tjener gode penger, derfor har nettbutikker råd til å sette ned prisen på bøkene ved å f.eks. gi deg rabattkoder.

Posted in Artikler.