Bøker om biler

Bilentusiaster er gjerne opptatt av å lære seg alt som er å lære om bil, det være seg bilens historie og konstruksjon eller informasjon om spesifikke modeller eller bildeler. Slike bøker har gjerne vært mangelvare hos de ulike bokhandlene, på grunn av forholdsvis lav interesse. Men, nå er det blitt enklere enn noensinne å finne bilbøker, takket være de mange butikkene som er tilgjengelige på nettet. Det finnes nærmest et uendelig utvalg av utsalgssteder, inkludert flere store, norske aktører. Her får du kjøpt en rekke titler, både norske og oversatte bøker. Hvis du ikke har noe imot å lese på engelsk kan du dessuten bestille fra utenlandske aktører. Kjøp av bøker og magasiner fra utlandet er fritatt merverdiavgiftsplikten, slik at du slipper å tenke på tollgebyrer og ekstra kostnader ved innførsel. Uansett hva du ønsker å lese om – bilmodeller, dekk eller forgassere – finner du alt du trenger på nettet.

Finn bøkene du er ute etter på nettet

Det er ikke lenger nødvendig å dra rundt til forskjellige bokhandlere for å finne bøkene du er ute etter. Dette er som de fleste har opplevd en tidkrevende prosess, og man må gjerne dra hjem igjen uten boka man ville kjøpe fordi ingen har den. Takket være det store utvalget av nettbutikker er denne problemstillingen en saga blott. Det er svært enkelt å søke etter bøker på nettet, og du kan raskt og enkelt finne frem til det du vil ha. Via nettbutikkene får du dessuten gjerne store rabatter sammenlignet med prisene som tilbys i fysiske bokhandler. Du trenger heller ikke å bekymre deg for store tollavgifter og momspålegg ved kjøp av bøker fra utlandet. Tollgrensen på 350 kr gjelder nemlig ikke for kjøp av bøker. Du kan kjøpe så mange bøker du vil – uten å måtte betale noe ekstra ved innførsel.

Populære bilbøker på norsk

«Bilboka: en komplett historie» er en av de mest populære bilbøkene på det norske markedet. Boka er oversatt til norsk, og gir et flott innblikk i bilens historie. Her får du flotte bilder av mer enn 2.000 ulike bilmodeller, og du kan følge bilens evolusjon gjennom historien. Et annet populært valg er «Biler – norske favoritter». Dette er en norsk bok som presenterer en rekke bilmodeller som var populære i Norge fra slutten av andre verdenskrig og frem til 1980-tallet. Her får du en hyllest av mer enn hundre populære bilmodeller, inkludert Volkswagen Boble, Ford Cortina og Volvo Amazon. Hvis du er interessert i mer uvanlige biler, kan Top Gears «Superbiler» være aktuell. Boken er oversatt til norsk, og gir et innblikk i bilkunnskapen til den legendariske Top Gear-gjengen. Her kan du være med på de beste bilopplevelsene deres og få en kjøretur utenom det vanlige.

Populære bilbøker på engelsk

Hvis du ikke har noe imot å lese på engelsk, er utvalget nærmest uendelig. Via utenlandske nettbutikker finner du for eksempel mer spesialiserte bøker om for eksempel historien til de ulike bilmerkene samt en rekke tekniske bøker. Haynes-manualene tar for eksempel for seg reparasjoner på ulike bilmodeller, skrevet på en enkel måte. Bilfanatikere kan dessuten ha stor glede av «501 Must Drive Cars» – som dekker de viktigste bilmodellene som noensinne er blitt produsert, fra de klassiske bilene på 1920-tallet til dagens superbiler. Hvis du er interessert i bilens historie, kan boken «The Early Days og Motors and Motor-Driving» være et godt valg. Her får du bli med på en flott reise gjennom bilens eldre historie.

Posted in Artikler.