Chicago av Alaa al-Aswany

Chicago-aswanyForfatteren bak det vellykkede og kritikerroste Yacoubians hus er tilbake med en praktfull roman om politikk, sex og religion. Inkluder like deler vennskap, hat, ære og ambisjoner og det blir en sprengfarlig cocktail.

Romanen foregår i Chicago blander en mangfoldig gruppe arabere og amerikanere, deres skjebner flettes sammen på mesterlig vis. Egyptisk og amerikansk livsstil og kultur både forenes og kolliderer i denne fargerike og fascinerende fortellingen.

Det går ikke stille for seg når hverdagens små dramaer må eksistere side om side med store drømmer, og Aswany har en vidunderlig evne til å gjøre personene sine menneskelige, man merker deres lengsler og behov slik at det gjør vondt.

Befolket av en flokk fengslende og troverdige personer kaster Chicago lys over den utfordringen som ligger i å forsøke å få to kulturer til å spille sammen på tilfredsstillende vis. Det er barskt, gripende, aktuelt og tankevekkende – og det er vakkert og originalt utført av en forfatter i verdensklasse.

Tida går fort når du leser denne boka. Kjøp boka hos Tanum på nett

Posted in Alaa al-Aswany.