EN OVERFLOD AV KATHERINER | JOHN MICHAEL GREEN

John Green’s andre roman handler om den 17 år gamle Colin Singleton som er vidunderbarn og sterkt opptatt av anagrammer – og jenter som heter Katherine

I denne andre ungdomsromanen fra John Green er hovedpersonen sytten år gamle Colin Singleton. Colin er vidunderbarn. Han elsker anagrammer og insisterer på kun å være sammen med jenter som bærer navnet Katherine. Hvis han har talt riktig og husker alle, har han så langt vært sammen med 19 av dem. Alle med navnet Katherine. Og alle ”Katherines” har dumpet ham. Etter å ha bli dumpet av Katherine nummer 19, tar Colin med sin gode venn Hassan Harbash som er overvektig og elsker ”Judge Judy” ut på en spontan tur. Han vil forsøke å finne igjen sin tapte glede og håper å kunne vinne tilbake sin siste kjæreste, den 19. Katherine.

Målet er å kunne lage en formel som er i stand til å forutsi de ulike trinnene i utviklingen av ethvert parforhold og hvem som dumper hvem. Dessuten er hans ønske å hevne alle dem som blir dumpet. Colin og Hassan kommer til slutt frem til gravstedet til erkehertug Franz Ferdinand. Her møter de Lindsey Lee Wells som overtaler dem til å bli værende i den lille byen Gutshot i Tennessee, og hun er den som hjelper Colin med parligningen hans.

Historien er en dyp og spennende, vakker og uhyre morsom roadstory. Kritikere verden over er samstemte. Green skriver vanvittig bra. ”En overflod av Katheriner” er enda en ny fulltreffer fra forfatteren av ”Hvem er du Alaska”. Det er ikke underlig at John Green er en av verdens mest populære og anerkjente forfattere av ungdomsbøker i dag.

Posted in John Michael Green.