FAEN TA SKJEBNEN | JOHN MICHAEL GREEN

To 16-åringer har kreft og vet at de snart skal dø. Forsiktig nærmer de seg hverandre i sin felles skjebne

”Faen ta skjebnen” er nok en helstøpt og vakker historie fra John Green. Den engelske originaltittelen er hentet fra “Julius Cæsar” av Shakespeare: ”The fault, dear Brutus, is not our stars, but in ourselves, that we are underlings”. Greene fortalte i juli 2011 om sin nye bok, og at han ville signere alle bøkene som ble forhåndsbestilt. Førsteopplaget var på imponerende 150 000 eksemplarer, det var også hans største førsteopplag i hans karriere.

16 år gamle Hazel kan aldri bli frisk igjen. Hun har fått sin dødsdom. Hun har fått behandling for kreften i tre år. Helt siden hun fikk vite diagnosen, har hun visst at hun kom til å dø. Hazel og Augustus har møttes i støttegruppen for kreftsyke. Liker hverandre, men er innstilt på at de begge kommer til å dø unge. Hverken Hazel eller Augustus forsøker å gjøre kreft til noe annet enn hva det er, dritt, toppen av menneskelig uflaks. Liv og død står overfor hverandre. Har Hazel og Augustus en fremtid? Kan de vise hverandre kjærlighet når de vet at den ikke har livets rett – bokstavelig talt? Forsiktig nærmer de seg hverandre.

Dette er romanen om liv og død. Midt oppe i sykdommen og tragedien utfolder livet seg, spennende, tragisk og morsomt. De store spørsmålene i livet får et spesielt bakgrunnsteppe for refleksjon. Selv om en står med foten i den ene graven, er det allikevel liv, og selv når døden nærmer seg, er det mulig å bli overrasket og få et siste ønske oppfylt.

Posted in John Michael Green.