FLUKTENS VINGER | KEN FOLLETT

Det britiske flyvåpenet er i krise. De mister stadig flere av sine fly. Men hvordan er tyskerne i stand til å gjennomføre så mange vellykkede raid?

Mange har mente at ”Fluktens vinger” var en av de mest velskrevne og spennende bøkene Ken Follett hadde skrevet siden den intenst spennende gjennombruddsromanen ”Nålen”, en av de mest vellykkede thrillerne som noensinne er blitt skrevet. Vi befinner oss i krigsåret 1941. RAF, det britiske flyvåpenet, mister stadig flere av flyene sine uten å forstå hvordan tyskerne kan ha så god informasjon om hvor flyene deres er. Det viser seg at tyskerne er kommet langt i utviklingen av en radar. De ligger langt i forkant av britenes etterretning.

Etterretningsoffiseren Hermia Mount som sitter i London, fanger etter hvert opp signaler fra et lite lokalsamfunn på kysten av Danmark. Arne Olufsen, som er hennes danske forlovede, er engasjert i den danske motstandsbevegelsen. Arne har en yngre bror, Harald, som uforvarende kommer for nær en innretning han ikke skjønner hva er, men som etter hvert viser seg å være en tysk radar. Uten å forstå hvorfor blir han nå jaget av tyskerne i tillegg til å bli en viktig person for motstandsbevegelsen og for handlingen i ”Fluktens vinger”. Som andre 18-åringer er han mer interessert i damer og biler. Men han blir mer og mer involvert i begivenhetenes gang og våre helter må bruke all sin kløkt og oppfinnsomhet for å bringe en filmrull som inneholder bilder av radaren til myndighetene i London før tyskerne får anledning til å sette i gang sin neste angrepsbølge og forårsake flere tragiske tap av britiske fly.

Posted in Ken Follett.