Godt leselys som sparer øynene og hodet

Heldigvis finnes det fortsatt et stort marked for bøker på papir. Lydbøker har selvfølgelig tatt noen markedsandeler fra de tradisjonelle formatene, men e-bøker i forskjellige former har ikke klart å etablere seg helt. Det betyr igjen at det fortsatt finnes et stort behov for godt leselys rundt om i de tusen hjem. Det er enkelt å få ta i lamper – kjøp led-lys på nettet så har du ny belysning hjemme etter kort tid.

Derfor er det viktig med god belysning

Det er viktig med god belysning, og det gjelder uansett om det er i forbindelse med arbeid eller fritidsaktiviteter som å lese bøker. I jobbsammenheng handler belysning om å unngå ulykker og arbeidsskader, som blant annet kan forårsakes av at dårlig belysning gjør at du må konsentrere deg mer og anstrenge øynene.

Egentlig er sammenhengen mellom dårlig belysning og for eksempel hodepine svært enkel. Kroppen kompenserer når belysningen ikke er god nok, på samme måte som du myser når du prøver å se noe på lang avstand. Ved å legge til rette for passende belysning kan øynene og hodet slappe mer av, og du kan oppleve at du blir mindre sliten når du leser lenge.

Legg også merke til fargetemperatur når du velger leselys og andre lyskilder. Det er mange som foretrekker varmere fargetemperaturer, men samtidig er det individuelle preferanser som avgjør i mange tilfeller. Heldigvis er fargetemperatur nesten alltid angitt sammen med lysstyrke og andre egenskaper når du kjøper lamper og lyskilder på nett.

Kjøp lamper og lyskilder på nett

Det finnes en rekke forskjellige butikker på nett som selger lamper og lyskilder. Det finnes kanskje ikke noen lysbutikk på nettadressen ledlys.no, men søk for eksempel etter «lamper nettbutikk». Store aktører som Lampedirekte tilbyr alt du kan tenke deg av lyskilder til lesing av favorittboka di av Jan Guillou, og dessuten til fornuftige priser. Rask levering gjør det dessuten enkelt å handle fra din egen stue.

Posted in Artikler.