I HENNES MAJESTETS TJENESTE | JAN GUILLOU

Carl Hamilton er ikke like overbevist som sine britiske kolleger om at flere tilsynelatende selvmord er hva de gir seg ut for å være

I ”Hennes Majestets tjeneste” må Carl Hamilton samarbeide med britiske MI6. Scotland Yard ser ikke noe mistenkelig ved flere dødsfall som synes å være overbevisende selvmord. Men britisk etterretningstjeneste, både MI5 og MI6, blir tvunget til å gjenåpne sakene. Hamilton finner ut at det er lignende trekk ved de seks dødsfallene det er snakk om. Bare Hamilton, Coq Rouge, er i stand til å bryte gjennom jernringen som er satt opp rundt den topp hemmelige informasjonen som ligger bak. Ingen er interessert i å få avdekket hva som skjuler seg bak dødsfallene og hemmelighetene de forsøker å skjule.

Det er sir Geoffrey Hunt, venn av DG, og hans motpart i Storbritannia, som mener at sakene bør gjenåpnes. Han spør om Carl kan ta oppdraget etter at han og Carl møtes privat i forbindelse med en reise Carl foretar for å oppsøke stamgodset til slekten Hamilton. Alt starter imidlertid med at det skjer et væpnet angrep utenfor Rosenbad i tillegg til at det skjer en ulykke med dødelig utgang i Carls nærmeste familie. ”I Hennes Majestets interesse” må Carl til Russland og Sibir. Her treffer han igjen sin gamle kontakt og venn Jurij Tjivartsjev. Han treffer i tillegg ingen ringere enn Yassir Arafat. ”I Hennes Majestets tjeneste” er den niende boka i serien om Carl Hamilton.

Posted in Jan Guillou.