KJEMPENES FALL | KEN FOLLETT

En tenåring har sin første dag i gruvene og følger i samme fotspor som sin far og bestefar

Billy er 13 år. Det er hans første arbeidsdag i gruvene. Vi befinner oss i begynnelsen av det 20. århundre. I vakre Wales. Det er forandringer i lufta. Flere gruvearbeidere står frem som erklærte sosialister og gir åpent uttrykk for sin beundring av opprøret som bolsjevikene står for i Russland. Brødrene Grigori og Lev Peshkov ønsker å emigrere til USA, men så skjer det et mord, en kvinne dukker opp på arenaen, og revolusjonen setter kjepper i hjulene for brødrenes innsats. Aristokratiet i England på sin side har utfordringer med å ta vare på tradisjoner og privilegier.

De er lite villige til å gi opp sitt privilegerte liv. Flere ting er i endring. Også en gryende kvinnebevegelse er i ferd med å bre seg. Lady Maud Fitzherbert er en av kvinnene som engasjerer seg for kvinners stemmerett. Og hvem kunne se for seg at skuddet i Sarajevo skulle føre til så katastrofale begivenheter? Vi følger hele fem familier i ”Kjempenes fall”, to familier fra England og én familie fra henholdsvis Amerika, Russland og Tyskland.

Selv om det trues med krig, gir det samtidig folk noe å samle seg om. Alliansene veksler kontinuerlig. Intriger og forræderi fører til brudd og oppbrudd.”Kjempenes fall” er en stort anlagt roman som griper leserne. Her får du alt fra aristokratiets glitrende ballsaler til skyttergravenes ufattelige lidelser, fra erotisk kjærlighet mellom mann og kvinne til storpolitikk, revolusjon, opprør og verdenskrig.

Posted in Ken Follett.