Koselige familiefilmer som passer for alle i søskenflokken

Boken har blitt film…

Det er ikke alltid enkelt å finne noe å se på TV, særlig når alle i familien har forskjellige meninger. De mange strømmetjenestene og filmleieløsningene har kanskje gjort valget enda vanskeligere – i og med at det nå finnes uendelig mange filmer og TV-serier å velge mellom. Klassikere som Løvenes Konge er bare et tastetrykk unna, sammen med de aller nyeste filmene og seriene.

Løvenes Konge – ett av Disneys mesterverker.

Filmene om Løvenes Konge er et godt eksempel på en filmserie som har utviklet seg – i takt med nye tekniske muligheter innen animasjon og filmproduksjon. Den første filmen hadde premiere allerede i 1994, og den moderne filmatiseringen med samme navn og historie ble lansert i 2019. I mellomtiden ble det produsert to ikke fullt likte kjente oppfølgere i full lengde, men dessuten også flere TV-serier.

Filmen fra 1994 var en klassisk animasjon, men 2019-versjonen flytter virkelig grensene for realisme. I noen scener er det mulig å glemme at det du er vitne til ikke er virkelighet. Det kan være ekstra morsomt å se de to filmene etter hverandre i løpet av kort tid, og oppleve den store forandringen

Trolls, Fremad og Frost – filmer med et budskap

DreamWorks, Disney og Pixar står bak en rekke andre velkjente animasjonsfilmer, og mange av de har faktisk et budskap som kan treffe både voksne og barn i mange forskjellige aldersgrupper. Å være annerledes er for eksempel et tema som går igjen i mange forskjellige filmer, sammen med viktige temaer som tap og redsel.

I mange tilfeller er disse temaene selvfølgelig pakket inn i barnevennlige formater, men også eldre barn og voksne vil kose seg med disse filmene. Så gi de en sjanse, og få med deg både gode temaer og humoristiske vrier som filmskaperne har tatt med for det litt eldre publikummet. På nett finner du helt sikkert en film som passer.

Posted in Artikler.