Les deg opp på den spennende verden av vin

Mange nordmenn har utviklet en skikkelig vininteresse, men det er ikke alltid enkelt å navigere i den spennende verden av vin. Derfor kan høsten og vinteren også være en flott tid til å lese seg opp på forskjellige viner, tilbehør til vin og mye mer.

Bøker med det mest grunnleggende

Det finnes en rekke bøker om vin for nybegynnere, og «De 101 mest stilte spørsmålene om vin og svarene på dem» kan for eksempel være en god begynnelse. Denne boken er skrevet av Sara Døscher, som har erfaring fra kundesenteret til Vinmonopolet. Det betyr at spørsmål og svar virkelig representerer det den norske befolkningen lurer på når det gjelder vin.

De 101 mest stilte spørsmålene om vin og svarene på dem

Innføringsbøker som denne omhandler også ofte lagring og smaking av vin. Riktige glass og temperatur har utrolig mye å si, med grunnleggende kunnskap på plass er det enklere å kjøpe riktig utstyr på sider som https://www.wineandbarrels.no/  – og gi vinen den behandlingen den fortjener.

Døscher har også skrevet «Vin til folket – jorden rundt på 15 druer», en bok som går litt mer i dybden når det gjelder forskjellige typer vin og druer.

Konkrete vintips, reisebøker og mer avanserte bøker

Det aller største utvalget av vinbøker finner man naturlig nok på engelsk, men det er også mange norske alternativer tilgjengelige. Geir Salvesen er et kjent navn for mange mat- og vinelskere, og «En verden av vin – drøm, dra, drikk» er like mye en reisebok eller guidebok som en vinbok. Boken «Perfekte viner, Norges beste vinkjøp» av Ingvild Tennfjord er en mer direkte bok, der fokus er på en rekke konkrete tips om gode viner.

«Verdt å vite om vin» av Arne Ronold og Jørgen Mønster er enda et alternativ som passer til både nybegynnere og mer drevne vinkjennere. Begge forfatterne er erfarne vineksperter, og denne boken er et gjennomarbeidet verk som er utgitt i flere utgaver.

Verdt å vite om vin
Posted in Artikler.