NÅLEN | KEN FOLLETT

En sjarmerende, men uhyre farlig tysk agent. Nålen er en av de beste thrillerne som noensinne er skrevet

For ”Nålen” fikk Follett den ettertraktede Edgar-prisen. Filmen basert på denne romanen gjorde et uutslettelig inntrykk med Donald Sutherland og Kate Nelligan i hovedrollene. Tyskernes mesterspion, Faber, med kodenavnet ”Nålen” er i ferd med å avsløre en av britenes strengest bevoktede hemmeligheter. Kodenavnet har han fått fordi han dreper med stilett. Vi er inne i krigens avgjørende fase. Faber kommer tett inn på livet av Kate. Hun forelsker seg i ham, noe som skal vise seg å bli katastrofalt.

Den britiske hemmeligheten er en dristig dekkoperasjon som består i at de har bygd et stort militæranlegg som i virkeligheten er en kulisse for å lure tyskerne. Anlegget er fly laget av papp. Våpnene er gummivåpen. Det manipulerte militæranlegget er en del av britenes strategi i forbindelse med invasjonsplanene. Året er 1944 – rett før den planlagte ilandsettingen av allierte tropper i Normandie.

Tyskerne er på sin side klar over at et angrep vil bli gjennomført i løpet av de nærmeste månedene, men de vet ikke når, og heller hvor angrepet kommer til å bli satt inn. Da britene forstår at Faber har oppdaget hemmeligheten og er på vei tilbake til Hitler for å avsløre den britiske krigslisten, er alt avhengig av å få stoppet ”Nålen” før han klarer å komme tilbake til Tyskland. Han må for enhver pris stoppes. Imens går ”Nålen” over lik for å lykkes med sitt oppdrag.

Posted in Ken Follett.