Nattsøsteren av Unni Lindell

nattsosterenBeskrivelse: Den 75-årige Brenda Elise Moen blir skutt utenfor hjemmet sitt i Oslo. Håndvesken hennes er urørt. Mordet virker helt uforståelig. Hvem vil imidlertid slå en eldre, uskyldig kvinne i hjel? En kvinne, som lever for familien sin og nærer stor interesse for den norske kongefamilien.

Snart står det klart at Brendas barnebarn, Kathrine Bjerke, er den 14-årige jenta som har vært forsvunnet i to uker. Hun har brukket beinet og er sist sett en sen nattetime av en kvinnelig bilist ved inngangen til Oslo-tunnelen.

Nattsøsteren handler om at Kriminalkommissær Cato Isaksen og laget hans blir satt på saken, og for Isaksen står det straks klart at det er en sammenheng mellom den forsvunne Kathrine og drapet på Brenda. Utrettelig utspør han Kathrines familie, venner og kjæreste. Det bildet som tegner seg av tenåringen, er dunkelt og motsetningsfullt. Og i takt med at tiden går, svinner håpet om å finne henne i live.

Elegant og sikkert trekkes skyggene fram i lyset: De impliserte personenes motiver avdekkes en etter en, inntil den siste brikken i et komplisert spill faller på plass. Nattsøsteren er en spennende bok.

Posted in Unni Lindell.