NEDTELLING MOT NULL | KEN FOLLETT

Han vet ikke hvem han er, ikke hva han heter. Dette er en roman med svært høy spenningsfaktor!

Mange romaner er skrevet basert på en intrige og et komplott der hovedpersonen (eller skurken) har mistet hukommelsen. Men det er sjelden det gjøres med så sterkt driv og høyspenning som i ”Nedtelling mot null”. Underholdningsverdien nærmer seg ti av ti mulige. Vår mann vet ikke engang hva han heter da han våkner opp. Han befinner seg på et offentlig toalett. Vet ikke hvor han er. Vet ikke hva hans forhistorie er. Men i en avis ser han at det er den 29. januar 1958. Og med denne tynne tråden nøstes historien opp.

Det er den kalde krigens tid. En rakettutskyting er utsatt. Luke skulle egentlig befunnet seg ved Cape Canaveral. Amerikansk teknologi og prestisje står på spill. Målet for amerikanerne er å ta tilbake lederposisjonen etter at Sputnik slo dem på målstreken. Luke begynner å lete i sin egen bevissthet for å finne ut hvem som kan ha stått bak hans neddoping. Men de som er etter ham, får etter hvert kjenne på kroppen at Luke er en farlig motstander.

I CIA’s hovedkvarter får Anthony Carroll pustevanskeligheter da han får rapport om at Luke har uskadeliggjort to av sine forfølgere. Dette er en historie om hevn og hemmeligheter som har sin opprinnelse helt tilbake til 1941. Luke må følge sine egne spor bakover i den samme historien for å finne sannheten.

Posted in Ken Follett.