Orkestergraven av Unni Lindell

orkestergravenI Orkestergraven møter vi Siv Ellen Blad på 42 som spiller bratsj i et orkester. Om dagen arbeider hun på et postkontor. En kald vinternatt blir hun drept på vei hjem fra en konsert og funnet død i en grøft på Vinneren i Oslo.

«Hun hadde fått ham til å føle seg så liten, som et barn. Som det barnet han helst ville glemme at han hadde vært. Hun hadde fått ham til å gjenoppleve alle tapene. Å planlegge et drap var absurd, nærmest som å fly. Han hadde satt på en cd, hadde sklidd og hadde truffet kanten av kommoden i soverommet hennes. Smerten fylte ham med raseri. Da han reiste seg igjen, var alt forandret. Hun hadde gjennomskuet ham. Hun måtte dø. Han bestemte seg for å gjøre det noen dager senere. Og nå var hun død.»

Kriminalkommissær Cato Isaksen finner raskt ut at flere menn kan ha hatt grunn til å drepe Siv Ellen Blad: Eksmannen Axel Blad eller hans stesønn, musikeren Pavel Pletanek, naboens husvenn, en pensjonert advokat eller en ung postkunde. Hvem av disse mennene drepte henne og hvorfor?

I denne femte romanen, Orkestergraven, med kriminalkommissær Cato Isaksen tar saken en dramatisk vending, da morderen legger politietterforskeren for hat og på sin uhyggelige og utspekulerte måte invaderer familielivet hans.

Posted in Unni Lindell.