PAPIRBYER | JOHN MICHAEL GREEN

Margo føler seg som en papirpike i en papirby. Og Quentin ”Q” har helt siden barndommen vært forelsket i henne.

I 2008 kom den tredje romanen fra John Greens hånd, ”Paper Towns”. Den lå lenge på New York Times’ liste over mest solgte barne- og ungdomsbøker. Året etter fikk boken prisen ”Edgar Award” for beste ungdomsroman. Handlingen i ”Papirbyer” er lagt til Orlando i Florida. Igjen er hovedpersonen en ung gutt, Quentin ”Q” Jacobsen. Helt siden han var en liten gutt har han vært forelsket i Margo, nabojenta. Selv føler at hun seg som en ”papirpike” som bor i en ”papirby”. Etter et siste eventyr med ”Q” drar hun av gårde, forlater venner og familie og forsvinner. Historien herfra handler om hvordan Quentin forsøker å finne igjen Margo.

Historien starter i Jefferson Park. Det er hit ”Q” og nabojenta, Margo Roth Spiegelman, går og oppdager liket av Robert Joyner som har tatt livet av seg. Begge er barn på dette tidspunktet, og historien hopper helt frem til de begge går på samme High School, men hvor de nå har grodd fra hverandre. En natt dukker Margo opp på soverommet til Quentin og spør om han kan hjelpe henne med å ta hevn over noen som har såret henne svært dypt. ”Papirbyer” fortsetter med å beskrive hvordan de hevner seg på ekskjæresten til Margo som har bedratt henne og flere såkalte venner som Margo føler ikke har oppført seg ordentlig mot henne.

Når de er ferdig med hevnrunden, spør Margo om Quentin har noen han kan tenke seg å ta hevn over. Han ønsker da å ta hevn over skolens bølle. Men dagen etter den siste hevnrunden dukker ikke Margo opp på skolen. Quentin begynner å nøste opp i tråder som kan virke som spor Margo har etterlatt seg for at han skal kunne finne henne.

Posted in John Michael Green.