RØD HANE | JAN GUILLOU

Coq Rouge får i oppdrag å infiltrere en vesttysk terroristgruppe. Alle midler tas i bruk for å få has på den europeiske terrorismen

I denne andre romanen med den svenske adelsmannen og offiseren Carl Gustav Gilbert Hamilton som kom ut i 1987, er oppdraget til ”Coq Rouge” å infiltrere en terroristgruppe i Vest-Tyskland. Anstrengelsene for å bekjempe europeiske terroristgrupper er på sitt høyeste nivå og alle midler tas i bruk for å vinne kampen. Bakgrunnen for handlingen i ”Den demokratiske terroristen” er et terroristangrep som er under planlegging på svensk jord. Den vest-tyske etterretningstjenesten spør om de kan få benytte Hamilton til å infiltrere gruppen. Men Hamilton får etter hvert problemer med å vite hvilken side han er på.

Han begynner å tvile på seg selv og blir i tillegg følelsesmessig involvert både med gruppen og en av de kvinnelige terroristene. I tillegg er han heller ikke den eneste som viser seg å være dobbeltagent. Kvinnen som Hamilton har forelsket seg i, avslører etter hvert hvem som er de to dobbeltagentene. Det ender med at leiligheten blir utsatt for stormangrep og hele terroristcellen blir utslettet.
Med denne romanen vokste også populariteten for Jan Guillou og hans bøker om Carl Hamilton og ”Coq Rouge”. Flere av bøkene ble etter hvert filmet, og bokserien er blitt en av de største romansuksessene i Skandinavia gjennom tidene.

Posted in Jan Guillou.