SNØMANNEN | JO NESBØ

Er Snømannen den mest skremmende morderen vi har hatt i Norge?

“Snømannen” starter med at en gift kvinne har sex med elskeren sin mens hennes sønn venter i bilen utenfor. Dette skjer 24 år før den egentlige handlingen starter. De forstyrres imidlertid i elskovsakten. De får en følelse av å være overvåket. Men da de ser etter, ser de bare en høy snømann som står utenfor. Harry må etterforske flere mord på unge kvinner rundt i Oslo. Med bakgrunn i treningen fra FBI begynner han å undersøke muligheten for om det kan være fellesstrekk mellom drapene. To spor blir åpenbart: For det første er alle de drepte gifte mødre. For det andre dukker det alltid en snømann opp på drapsåstedet. Disse sporene er blitt oversett av de tidligere etterforskerne.

Under etterforskingens gang i ”Snømannen” blir det klart for Harry at de står overfor det første offisielle tilfellet av en seriemorder. Flere kvinner har forsvunnet på lignende måte. Alle mistenkes å være bortført og drept. Når de undersøker nærmere, finner han og nyankomne Kathrine Bratt som er overført fra politikammeret i Bergen, at mordene kan ha sammenheng med fedrene til barna til ofrene. Alle barna har andre fedre enn den de tror er faren deres.

Harry og Kathrine inngår ganske raskt et forhold, både profesjonelt og privat. Han har forsøkt å holde seg unna kvinnelige kolleger, men klarer ikke nå å være like prinsippfast. Etter hvert faller mistanken på Kathrine selv. Harrys sjefer forsøker å unngå en skandale ved at en mistenkt seriemorder er med i etterforskingen, og Harry blir i stedet utpekt som syndebukk. Mens Harry selv forfølger Kathrine Norge rundt for å finne ut av sannheten.

Posted in Jo Nesbø.