SORGENFRI | JO NESBØ

Harry Hole etterforsker et brutalt bankran

I “Rødstrupe” forelsket Harry Hole seg i Rakel og hennes sønn Oleg som hun har sammen med en russisk mann. Han og Rakel er nå blitt kjærester. Harry er tørrlagt og føler seg sårbar fordi han har mennesker rundt seg som han virkelig bryr seg om. I ”Sorgenfri”, denne fjerde romanen om Harry Hole, blir vi introdusert for et svært brutalt ran i en bank. Ranet ender med drap. En filialsjef får ordre om at han har 25 sekunder på seg før noen blir drept. Han er litt for sen og raneren dreper en av de ansatte.

To etterforskningsgrupper blir satt på saken. Sammen med nyutdannede Beate Lønn leder Harry Hole den ene av gruppene. Beate blir etter hvert en sentral person i bøkene om Harry Hole. Hun er en tøff kvinne, selv datter av en politimann. Faren ble drept under et bankran. Dette er bakgrunnen for at hun begynte i politiet.

I ”Sorgenfri” blir hennes spesielle evne – at hun kan gjenkjenne ethvert ansikt hun noensinne har sett – for første gang satt på prøve. Harry blir med hjem til en gammel flamme, den forføreriske kunstneren Anna. Han får blackout mens han er hos henne, og da han kommer til seg selv igjen, oppdager han at Anna er drept. Handlingen spinner mye rundt Harrys anstrengelser for å befri seg fra mistanken om at det er han som har tatt livet av henne.

Posted in Jo Nesbø.